Postzegels saai? Welnee!

Geplaatst: 1, 15, januari, 2011 in Eindhoven, Postzegel040
Tags:, , , ,

Logo van Eindhoven op een Postzegel

Huug Schipper, de postzegelontwerper voor speciale TNT zegels, vindt Eindhoven een deprimerende stad. Jammer, er is zoveel te zien en te beleven! En daarom besloot Noud met een groepje Eindhovenaren een actie te starten. Ontwerp een postzegel die de ziel van Eindhoven verbeeldt.

Het (saaie?) ontwerp van Huug Schipper

 

Enthousiasme genoeg! Een clubje van 7 mensen startte fanatiek met denken over hoe dat eruit moet zien. In de vorm van een wedstrijd waarbij we alle stadsgenoten en andere mensen die Eindhoven een warm hart toedragen oproepen een ontwerp in te sturen.

No way back
Al snel was er een site in de lucht en een heus beeldmerk! De regionale media pikten dit positieve initiatief ook vlot op. Op Omroep Brabant, OverEindhoven, ED en Studio040 verschenen artikelen, interviews en filmpjes. No way back 😉 !

Inmiddels zijn de taken beschreven (veel!) en worden contacten aangeboord over hernieuwd. Scholen, bedrijven, kunstenaars, ontwerpers worden aangeschreven om mee te doen. Iedereen die de ziel van Eindhoven weet te verbeelden in een postzegelontwerp kan meedoen! Simpelweg je ontwerp uploaden via Flickr of mailen westrijd [at] eindhovenopeenpostzegel.nl

Eer
Onder professionele ontwerpers is  het een hele eer en vooral een prestige kwestie als je een ontwerp voor een postzegel mag maken. Dat belooft dus wat voor het aantal inzendingen! Maar we zoeken vooral naar zegels met een ziel, of dat ontwerp nu van een professional of scholier komt, dat is de kern!

Ideeën?
Er volgen komend weken nog volop acties en direct mailings naar diverse doelgroepen. Ook moet er een jury worden samengesteld en een prijsuitreiking georganiseerd! Klussen genoeg! Heb je ideeën of goede contacten? Laat het me weten!

Noud op Studio 040

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s